Jak vybrat polstrování na zahradní židle

12.12.2023

Polstrování na zahradní židle může zásadně ovlivnit váš venkovní komfort, barevně sladit venkovní nábytek s okolím, případně také přidat do venkovních prostor nádech luxusu. Při výběru ideálního polstrování je klíčové zohlednit několik faktorů, abyste zajistili nejen pohodlí, ale také estetický soulad s celkovým designem vašeho venkovního prostoru.

Materiál polsrů je klíčový

Při výběru polstrování na zahradní židle hraje klíčovou roli materiál. Vyberte odolné materiály, které jsou schopny odolat vlivům počasí, jako je voděodolný polyester nebo olefin. Tyto materiály jsou odolné vůči vlhkosti a snadno se udržují, což je v venkovním prostředí klíčové. Bavlna je zase měkká, prodyšná a příjemná na sezení, ale musíte se smířit s tím, že je velmi nasákavá a náchylná k tvorbě skvrn- pokud tudíž trváte na bavlně, případně materiálu s vysokým obsahem bavlny, pak volte spíše tmavší, případně různobarevná provedení, na kterých nejsou skvrny tolik viditelné.

Dále se zaměřte na kvalitu polstrování. Zaměřte se na švy- šití by mělo být pevné a precizní, aby odolalo opakovanému používání a působení přírodních vlivů. 

Vhodný design a barevnost umožní sladění nábytku s okolím

Design polstrování by měl ladit s celkovým vzhledem vašeho venkovního prostoru. Zvažte, zda preferujete jednoduchý a moderní vzhled, nebo raději rustikální a barevně bohatý. Barevná paleta by měla odpovídat ostatnímu venkovnímu nábytku a doplňkům, vytvářejíc tak harmonický celek. Pokuste se polstrování sladit s okolím- například s fasádou domu, se slunečníkem, nebo s květinovým záhonem.

Rozhodněte se také, zda máte rádi jednobarevné provedení nebo odvážné vzory. Vzorované polstrování může přidat do prostoru živost a zajímavý vizuální prvek. Nebojte se experimentovat s různými kombinacemi barev a vzorů podle vašeho osobního vkusu.

Poltr musí pasovat na Vaši židli

Výběr polstrování by měl být také založen na pohodlí, které poskytuje. Vyhněte se příliš tvrdým nebo příliš měkkým polstrováním a zvolte takové, které nabízí dostatečnou oporu pro pohodlné sezení. Rozměry polstrování by měly odpovídat rozměrům židle, aby vytvářely esteticky příjemný a proporcovaný vzhled. Každá zahradní židle je jiná- proto je třeba před nákupem polstrování změřit šířku sedáku a opěrky, hloubku sedáku a výšku opěradla. Na základě těchto údajů pak vybírejte konkrétní polstr.

Dalším faktorem, který ovlivní pohodlí, je tloušťka polstrování. Čím tlustší polstrování, tím pohodlnější sezení. Avšak mějte na paměti, že příliš tlusté polstrování může zvýšit výšku židle, což může ovlivnit celkový design.


Zahradní blog © Všechna práva vyhrazena 2023
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky